Het verhaal achter de

Met start in het charmante Westouter, één van de acht kleine Heuvellanddorpen, tekenen de silhouetten van de West-Vlaamse getuigenheuvels zich reeds duidelijk af. In een chauvinistische bui durven we ze zelf 'bergen' noemen. Wie van een sportieve uitdaging houdt komt er steeds aan zijn/haar trekken. Immense vergezichten, heerlijke streepjes onverhard, glooiende wijngaarden en verrassende pittige hellingen maken van deze Elfbergentocht Flanders Summits de wandeltopper van Heuvelland. Deelnemen kan enkel via voorinschrijving. 

 Elf op één rij

Elf bergen met een minimum aan 750 hoogtemeters vormen het uitgangspunt van deze ultieme zwerftocht door het West-Vlaamse Heuvelland en een stukje Frans-Vlaanderen.  Wellicht mogen we deze Elfbergentocht wijselijk bestempelen als een van de mooiste , maar vooral zwaarste tochten in Vlaanderen.  

De scherprechters van de dag : Rodeberg, Zwarteberg, Baneberg, Scherpenberg, Vidaigneberg, Katsberg, Kokereleberg, Douvevallei en Col de Berthen.  Als toemaatje krijg je de Rodeberg en Zwarteberg er nog een tweede maal bovenop.  


Kies je Elfbergentocht Flanders Summits

ELFBERGENTOCHT 

Flanders Summits 35 km

De LIGHT-versie van ... maar daarom niet minder mooi, met eveneens heel wat onverhard en idyllische zichten op de Heuvellandse getuigenheuvels en een stukje Frans-Vlaanderen.

ELFBERGENTOCHT

Flanders Summits 42 km

Een uitdagende en pittige MARATHON-versie langs en op de flanken van de Heuvellandse 'bergen', de wijngaarden van Heuvelland Vintage en een ongerept stukje Vlaanderen in Frankrijk.

ELFBERGENTOCHT

Flanders Summits 55 km

De enige, echte onvervalste en niet te onderschatten Elfbergentocht Flanders Summits met jawel 11 pittige "bergen". De ideale wandeling voor geoefende stappers en durvers.


De beek, nooit vraagt ze

niet één keer: is het nog ver?

zingend vloeit ze voort.